Neden Dijital Akıl Kulübü?
Dünyada nispeten en adil dağıtılmış kaynak zaman. Ancak onu da cömertçe harcıyoruz. Ben de bir çoğumuz gibi bundan rahatsız oluyorum ve daha iyi kullanmak için çareler arıyorum.
Notion bu amaçla son bir yılda merak sardığım bir uygulama idi. Sosyal medyada veya internette birçok yazı ve video paylaşılıyor ama kendinize uygun kullanımlar için bir bilene danışma isteği duyuyorsunuz. Bir Linkedin paylaşımımda "eğer sırf Notion ipuçlarını, keşiflerinizi, kullanımınızı paylaştığınız bir whatsapp grubunuz varsa, çok rica ediyorum, bu fakiri de alın, illa bir yardımım olur benim de size. Yoksa da öyle bir grup kursak fena olmaz mı?" demiştim. Yorumlardan cesaret alarak 2022 Kasım ayında WhatsApp üzerinde “Notion Kullanıyoruz” adında bir grup kurdum.
Grupta yaptığımız paylaşımlardan sonra, bir çevrimiçi toplantıda birbirimize kullanımlarımızı göstermenin faydalı olacağını düşündük. 1 Mayıs Pazartesi akşamı ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Bu arada ihtiyacın Notion ile sınırlı olmadığına, verimlilik ve üretkenlik uygulamalarını kapsamaya karar verdim ve grubun adını Dijital Akıl Kulübü olarak değiştirdim.
İlgi alanlarımız
🗃️
Not ve bilgi yönetimi
Notion, Evernote, Roam Research, Obsidian gibi uygulamalar; not alma, içerik organizasyonu ve bilgileri düzenleme
📈
İş akışı ve proje yönetimi
Asana, Monday, Zapier gibi uygulamalar; projeleri takip etme, görev yönetimi, otomasyon, iş akışı oluşturma ve ekip işbirliği yapma
📊
Veri analizi ve takip
Airtable, Tally, Google Form ve Calendly gibi uygulamalar; veri tabanı oluşturma, veri analizi yapma ve takvim yönetimi
📬
💬
🧠
İletişim ve pazarlama
Mailchimp, MailerLite, ConvertKit gibi uygulamalar; e-posta pazarlaması, abonelik yönetimi ve iletişim kampanyaları oluşturma
İşbirliği ve iletişim
Slack, Trello ve Miro gibi uygulamalar; ekip içi iletişim, proje işbirliği ve dosya paylaşımı
Yapay zeka
ChatGPT, Midjourney gibi programlarla birçok farklı alanda yapay zekayı kullanarak özelleştirilmiş çözümler